• Head1
  • Head2
Smaller Default Larger

Fagbevægelsen og vores rolle

Steen Hansen, ATEA:

– Jeg var kommet for at blive styrket i min rolle som tillidsrepræsentant, og jeg synes, at den faglige del af kurset var rigtig god. Vi fik bl.a. rusket op i alle de ting, der foregår omkring vores overenskomster, og hvordan de er kommet til verden. Hvordan de faglige kampe foregik omkring århundredeskiftet og de andre ting, som fagbevægelsen er vokset ud af. Det synes jeg var virkelig godt, fordi det får os til at tænke over den rolle, vi har.

– Kurset gav os mange idéer, som jeg synes var spændende at komme igennem, bl.a. om arbejdsmiljø. Det er et vigtigt emne, fordi det berører folk i deres dagligdag. Hvordan forholder vi os til arbejdsmiljø og den situation, vi står i?

Temaer, man skal forhold sig til

– En anden vigtig ting var diskussionen om, hvor vores system ligger, når vi bliver utilfredse eller uvenner. Her gav kurset en god ballast, så man kan læse folk en lille smule bedre, hvis man kommer i en svær situation – og helst skal kunne løse en konflikt, inden den griber om sig. Det var godt at komme ind over, og underviserne i Konflikthåndtering var dygtige til at bringe nogle temaer på bordet, man skulle forholde sig til.

– Omkring Virksomhedsøkonomi og samarbejde prøvede vi et spil, der umiddelbart var lidt Matador-agtigt efter min smag. Det var klart den faglige del af kurset, der havde størst interesse, siger Steen Hansen.

– Jeg skiftede arbejde nogle måneder efter kurset, og i mit nye job er jeg ikke tillidsrepræsentant. Men jeg kunne godt tænke mig at blive det igen, for det er spændende.


Logoer